Ridsportförbundets (Svenska Ridsportförbundet) rekommendationer för ridhus kan nås med Svealights LED High Bay. Vid ridning bör ljuset vara mellan cirka 100-150 lux och vid hoppning eller tävling 250-300 lux i hästens ögonhöjd. Den rekommenderade belysningsstyrkan är minst 100 lux i häststallar och här rekommenderar vi Svealights effektiva led armaturer. Svenska Ridsportförbundets broschyr finns här.

Riksidrottsförbundet rekommendationer för idrotts- & sporthallar kan nås med Svealights led strålkastare. En stor majoritet av landets idrottsanläggningar använder gammal belysning från 70-talet och standarden för dessa anläggningar motsvarar sällan dagens högt ställda krav för tävlingar på elitnivå. Energikostnaderna är ett växande problem för kommuner och genom att byta ut sitt föråldrade belysningssystem mot modern och energisnål led belysning så genomförs stora besparingar mellan 50-70% av den totala energiförbrukningen. LED belysning innebär inte bara stora fördelar för miljön utan investeringar betalar sig snabbt tillbaka genom sänkta energikostnader, vilket i sin tur ger mycket pengar över till annat.

Ridhus installerar 120W High Bay från Svealight

Här ser vi ett exempel på ett ridhus som installerar 16 stycken 120W High Bay från Svealight, 90° reflektor, 6 000 – 6 500K. Armaturerna installerades 6 meter upp i 2 rader, med 8 armaturer per rad, ridhuset är 22 x 48 meter stort. Samtidigt installerades 2 stycken LED Solem Mini gatubelysning 40W som gårdsbelysning.

Kategorier: Senaste nytt